Met vijftien jaar werkervaring als trainer en adviseur (bij Horizon Training & Development, Outing Holland, &Samhoud en vooral Ardis Organisatie Ontwikkeling) was het tijd om het zelf te gaan doen!

Matheo‘ is Spaans (mijn favoriete taal en land) voor Matthijs.
De eerste vier letters ‘math’ staan voor mathematics en verwijzen naar mijn natuurwetenschappelijke achtergrond (ik heb Natuurwetenschappen & Innovatiewetenschappen en Organisatiepsychologie gestudeerd). Voor mijn CV zie mijn LinkedIn-pagina.

Mijn vak is schitterend!
Acht verschillende afspraken op één dag of juist drie dagen met één groep – in een coachgesprek met al m’n zintuigen waarnemen wat er gebeurt bij en tussen de ander en mezelf – de spanning of het weer een goede sessie zal gaan worden – een grapje tussendoor voor de groep – zo snel mogelijk de werkinhoud van een team doorgronden – een mooi model uitleggen – telkens weer de ontdekking dat elk gedrag uit een positieve intentie voortkomt – de kick als ik iets terug kan geven wat iemand zelf nog niet zo had gezien – de waardering na een goede bijeenkomst – de persoonlijke gesprekken die ik mag voeren… Ik kan me geen mooier werk indenken!

 

Ik ben ruim tien jaar geaccrediteerd voor Insights Discovery, heb mijn Level 3 voor Deep Democracy gehaald bij House of Deep Democracy en ben NLP practitioner. Daarnaast werk ik veel met de principes van Transactionele Analyse, Voice Dialoque, appreciative inquiry en Dynamisch Verbinden. Ik ben CRKBO-geregistreerd.

En tegelijk is er nog zoveel meer dan werk. Mijn lieve vriendin Marilou die me helpt om in balans te blijven en ons allerliefste dochtertje Linde. Sporten! Eigenlijk alles waar je moe van wordt, maar dan in het bijzonder zwemmen, fietsen en golfsurfen. En (heel af en toe) optreden met m’n tenorsax in ons bandje en muziek spelen van klezmer tot meezingers – en alles wat daartussen zit!

Matthijs – Januari 2021